Възраждане ще пита Конституционния съд какво е задължителното изискуемо мнозинство при

...
Възраждане ще пита Конституционния съд какво е задължителното изискуемо мнозинство при
Коментари Харесай

Възраждане ще пита КС с какво мнозинство се приемат промени в Конституцията

" Възраждане " ще пита Конституционния съд какво е наложителното изискуемо мнозинство при приемането на трите четения на промените и допълненията на Конституцията. 

" Провокирани сме от другия метод на комисиите в 43-ото и в 49 -ото Народно заседание. Досега, до това Народно събрание, всички предшестващи промени на Конституцията са се правили с правила, според които за второ четене е било належащо три четвърти болшинство от всички народни представители ", съобщи Цвета Рангелова от " Възраждане ". По думите ѝ, неразбиране е събудило у тях събитието, че 49-ото Народно събрание е приело други правила и заради тази причина желаят Конституционен съд да даде тълкувание какво е наложителното квалифицирано болшинство.

Тя разяснява и проваленото съвещание на Народното събрание. " Това, което се случи с вота на съмнение, не се е случвало, само че явно е желанието на Българска социалистическа партия да помогне на държавното управление да оцелее. Очевидно се клати съществено сглобката, следва да забележим дали ще има продължение това Народно заседание ", сподели Рангелова, представена от Българска телеграфна агенция. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР